... nejen zdravé, ale i opravdu chutné!

Avokádový hummus

22.02.2018 | 

Ať už na celozrnném chlebu, bagetě nebo sušence, čerstvé pomazánky jsou v současné době velmi populární.

Především hummus pocházející z Orientu je v současné době v chladících regálech v místních supermarketech nepostradatelný. Hummus se vyrábí z čiré cizrny nebo bobu obecního, smíchaného se sezamem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a různými kořeními. Nutnost je přidat mletý římský kmín.

Já jsem vybrala variantu s čerstvými avokády. Ihned jsem to musela vyzkoušet.

Co budeme potřebovat pro hummus s avokádem:

  • 2 měkké avokáda
  • plechovku cizrny
  • 4 čajové lžičky olivového oleje
  • 1 čajovú lžičku Tahini pasty (rozemletá sezamová semínka)
  • šťávu z čerstvé limetky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • kmín
  • mixér

Výroba avokádového hummusu:

Vyjměme cizrnu z plechovky, opláchneme a vložíme do mixéru.

Do mixéru přidáme také olivový olej, tahini pastu, česnek a šťávu z čerstvě lisované limetky. Na závěr přidáme dvě oloupaná avokáda a špetku kmínu.

Mixujeme v mixéru po dobu 2 minut, až se nám vytvoří homogenní hmota.

Hotový hummus naservírujeme do misky a podáváme s trochou olivového oleje a bylinkami. Můžeme začít hodovat! 😋 Nejen, že lahodně chutná, je také zdravý!

Vyzkoušejte to!

Mohlo by vás také zajímat