Gril trochu jinak!

Melounový gril DIY

26.07.2018 | 

Sezóna grilování a zahradních párty je v plném proudu, proto jsem si pro vás připravila tuto ovocnou bombu. Ke grilování patří také zdravá zelenina a ovoce. I tuto část gril menu si můžeme zpestřit zajímavým způsobem. ☺

Co všechno budeme potřebovat pro výrobu melounového grilu:

  • 1 červený meloun
  • 4 mrkve
  • červené hrozny nebo jiné tmavé ovoce (borůvky, ostružiny, …)
  • čerstvé ovoce (ananas, mango, pomeranče, banány, …)
  • malou lžičku na zmrzlinu nebo menší naběračku
  • dřevěné špejle nebo špízy
  • nůž a desku na krájení

Výroba melounového grilu:

Nejprve si vodní meloun rozkrojíme na dvě poloviny. Spodní polovina bude tvořit základ grilu. Může být o něco větší než horní polovina. Ta bude později použita jako kryt.

Na nohy grilu použijeme 4 mrkve, které vložíme do spodní „grilovací části“ melounu. Nejjednodušší způsob pro upevnění nožiček je vyříznutí 4 obdélníkových otvorů do spodní části melounu. Konce mrkve ořežeme, ať jsou přizpůsobeny otvorům a dobře zapadnou.

Když už má meloun na nožičkách dobrou stabilitu, odstraníme jeho vnitřek. Nejlepší je použít malou naběračku na zmrzlinu, menší naběračku nebo lžíci, s pomocí které vydlabeme z dužiny tvarované kopečky. Ty později napíchneme na špízy.

Vydlabanou spodní polovinu grilu naplníme tmavým ovocem, docílíme tím vzhled uhlí. Pomocí dřevěných špejlí pak vyrobíme mřížku grilu.

Zbývající ovoce nakrájíme na malé kousky a postupně střídavě napíchneme na špízy. 2-3 takové hotové špízy položíme na mřížku grilu. Zbývající si můžeme připravit a položit na podnos nebo talíř. Jak se vám líbí tento skvělý dezert?👍🏻

Chcete-li tento krásně vypadající dezert ještě vylepšit, použijte tekutou čokoládu do misky, špízy v ní můžete namáčet.

Vyzkoušejte to!

Mohlo by vás také zajímat