...To pravé na Silvestrovskou párty!

Tiramisu ve skle

28.12.2017 | 

A je to tady! Máme tu konec roku a oslavy Silvestra!

Hosté jsou pozváni, nápoje se chladí, ale ještě nám k pohoštění chybí jídlo. Obložené mísy, tousty nebo snad jen chipsy?

Pro ty, kteří dávají přednost rychlé přípravě jídla a sladkým dezertům, tak tu mám pro ně tu správnou věc!

Tiramisu ve sklenici s vaječným likérem je jednoduchý na přípravu, cenově zvládnutelný, vypadá skvěle a chutná opravdu dobře 😉

Co je potřeba na 2-3 porce:

  • Asi 15 dlouhých piškotů
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 2-3 lžíce mléka nebo smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 100 ml vaječného koňaku
  • asi 150 ml studeného espressa
  • případně 1 lžíce amaretta
  • kakaový prášek

tiramisu02

Jak připravit tiramisu ve sklenici:

Uvaříme espresso a necháme vychladnout. Piškoty rozdrtíme v rukou na menší kousky a necháme si je připraveny stranou.

Pak se může začít výroba krému. V misce rozpracujeme mascarpone s tvarohem. Přimícháme moučkový cukr, vanilkový cukr, mléko nebo smetanu a vymícháme do hladka. Nakonec přidáme vaječný likér.

V závislosti na velikosti sklenic (já jsem použila sklenice na víno) použijeme 2 až 3 sklenice. Na dno sklenic vysypeme část podrcených piškotů a polijeme je studeným espressem. Pak přidáme lžící vrstvu krému, na ni zase vrstvu piškotů, atd. Vrstvy musí být zakončeny krémem.

Poháry zakryjeme alobalem a necháme je v lednici až do servírování.

Těsně před podáváním každý dezert polijeme vaječným likérem, posypeme kakaovým práškem a můžeme vychutnávat!

Vyzkoušejte to!

Přeji vše dobré v roce 2018!

Mohlo by vás také zajímat